dinsdag 10 april 2018

Alles over scrapstijlen (deel 6)

Scrapstijl 6: De abstractionist


Abstracte kunst is een kunstrichting waarbij niet wordt gestreefd de realiteit weer te geven.  Bij abstracte kunst zijn vormen, lijnen en  kleuren belangrijker... 


Je gebruikt deze vormen, lijnen en kleuren om een bepaalde boodschap over te brengen. Dat kan iets specifieks zijn, zoals een verhaal, maar ook een bepaalde sfeer of emotie.
Je maakt gebruik van het verhalen vertellen en bewaren van scrapbooken in combinatie met nieuwe digitale technologie. Daarbij vertrouw je in hoge mate op gereedschap als blending modes, maskers, en een groot assortiment aan brushes. Met deze "tools", samen met kleur, ben je in staat het oog van de kijker een bepaalde lijn te laten volgen over je layout (flow).

Je gebruikt vaak 2 dimensionale elementen en hoewel foto's een belangrijk onderdeel zijn van je layout, concentreer je je meer op het veranderen (photo-editing) van deze foto's om een dramatisch effect te creĆ«ren, zodat je foto eigenlijk je belangrijkste element van je layout wordt. 

Abstractionist zijn bereid om hun foto's te transformeren in een dramatische presentatie van wat ze zien en ervaren; en dankzij programma's als Photoshop (Photo-editing) kunnen deze digitale scrapbookers het licht in elke foto, buigen en  veranderen.
https://digiscrap.nl/scrapstijlen/scrap-stijl-6-de-abstractionist/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten