woensdag 25 april 2018

Alles over scrapstijlen (deel 7)

Scrap-stijl 7: De Geometrist


En dan zijn we alweer aangekomen bij deel 7 van deze serie.
Vandaag gaan we het hebben over de geometrische scrapstijl.

De meetkunde of geometrie is het onderdeel van de wiskunde dat zich bezighoudt met het bepalen van de afmetingen en andere eigenschappen van vlakke en ruimtelijke figuren. De geometrische scrapper ziet vormen, zoals geen andere scrapper dat doet. Je bent de wiskundige onder de scrapbookers!
De layouts omvatten vaak een groot aantal hoekige of cirkelvormige figuren en je ontwerpt je pagina's rondom deze vormen. Je kunt ook je foto's en scrapbook papier op zo'n manier rangschikken, dat complexe figuren ontstaan wat je layouts aangenaam maakt om naar te kijken.

Je layout moet in balans zijn, in lijn, ordelijk en goed gevormd ( ;) ). Je vindt het belangrijk dat je foto's er op zijn best uitzien en neemt de tijd om ze op de juiste manier uit te snijden (croppen) en te positioneren, zodat ze het verhaal vertellen dat je wilt delen.Elementen worden toegevoegd om de vormen en kleuren van je design te ondersteunen en elk element moet op de juiste schaal zijn, zodat niets er uit balans, of te groot of te klein is in vergelijking met de rest.
Geometrische scrappers maken vaak gebruik van een raster (instelling in Photoshop) om te zorgen dat alles op de juiste plek staat en in balans is.

Ook kan gebruik gemaakt worden van een template om het gewenste evenwicht te bereiken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten