woensdag 7 juni 2017

De nieuwe uitdagingen voor juni

Zoals elke maand, zijn er ook deze maand weer nieuwe uitdagingen!


1. De Dutch Choice Uitdaging


Deze maand is Eileen de host van deze uitdaging.Een uitdaging die elke maand terugkomt: maak een layout met één van de Dutch Choice producten (of mix ze lekker door elkaar)!


 

2. Geen layout

 
Deze maand met Anja als host:
Deze keer doen we wat anders, we ontwerpen namelijk geen 12"x12" layout. In plaats daarvan maken we een achtergrond voor een beeldscherm (pc, laptop, smartphone of tablet).
Sinds een paar jaar maak ik voor Vaderdag voor mijn man een set achtergrondjes voor zijn smartphones (een prive en een van zijn werk) en computer. 
Hiervoor neem ik één foto van de kinderen en decoreer die met diverse elementjes.
Hij is er iedere keer weer heel blij mee. Een fotolijstje op zijn bureau ziet hij niet zitten en zo kan hij toch een beetje pronken met zijn oogappeltjes. En voor mij is het een goede reden om bezig te zijn met mijn hobby.

Dus dat is de uitdaging deze maand: Maak een achtergrond voor een beeldscherm.
Gebruik hiervoor 1 foto waarmee je de achtergrond volledig vult en decoreer die met elements, brushes, overlays, masks, etc.
Je mag zelf kiezen voor welk beeldscherm je de achtergrond maakt, welk onderwerp je gebruikt ((klein)kinderen, huisdieren, bloemen, stadsgezicht) en of je de achtergrond voor jezelf of voor een ander maakt.
 
 

3. Fotovariaties

 
Gehost door Eveline.
Bij deze uitdaging is de bedoeling dat je minstens 3 foto's of fotokaders, van hetzelfde formaat, op een rij gebruikt. Dit mag horizontaal, verticaal of diagonaal.

een paar voorbeelden:
 
 
 
 

4. De techniek Uitdaging

 
Met deze maand Sonja als host.
Ik zou eigenlijk een scraplift-challenge doen deze maand, maar ik was wat aan het zoeken in de galerie naar een layout om te liften en gaandeweg ontstond het idee om iets heel anders te doen.

Ik kreeg vorige maand het idee dat jullie het wel leuk vinden om uitgedaagd te worden om iets nieuws te proberen en een beetje "outside-the-box" te denken, dus voor deze maand heb ik gekozen voor een tutorial van Anja over masking en stenciling.

De tutorial vind je hier:

http://digiscrap.nl/photoshop-elements-(pse)/maskstencil-tutorial/

Hij is gemaakt in PSE11, maar het werkt net zo goed in PS en zelfs PSP.

En hier zijn een aantal voorbeelden van een mogelijke uitwerking:
 
 
 
 

5. De mix-up uitdaging

 
Gehost door Eveline.
We geven je een mix van elementen waarmee je een layout gaat maken:

Deze keer moeten de volgende elementen in je layout voorkomen:

- 1 masker
- 1 frame
- 2 achtergrond papieren: 1 met een patroon en 1 basic / effen
- 1 verfvlek of verfspetters.


Deze bovenstaande elementen moeten op je layout voor komen. Meer mag, minder niet!
 
 
 
Zoals elke maand geldt weer:
 
Je mag alle producten gebruiken, het hoeft dus niet verplicht uit de digiscrapwinkel te komen (maar wel leuk, natuurlijk), behalve voor de Dutch Choice uitdaging.
 
Post je layout in de gallery, en kopieer daarna de code die onder je layout, achter "BB Medium Image Code" staat, naar de uitdaging waar het bij hoort. Voor de Digi-teller kopieer je de  link van de pagina van je layout in de galerij, dus gewoon uit de adresbalk van je webbrowser.

Er wordt bij deze DigiUitdagingen geen winnaar meer gekozen; Iedereen is een winnaar!
Als beloning kan je korting krijgen in de winkel van 1 van onze designers. Dit zal iedere maand een andere designer zijn.

2 Uitdagingen = 10% kortingscoupon
5 Uitdagingen = 20% kortingscoupon

Voor de deze kortingscoupons tellen alleen de 5 Digiuitdagingen mee, niet de masker uitdaging of designeruitdagingen.

Voor elke uitdaging moet je een nieuwe layout maken. Je kan geen oude layouts of een layout voor 2 verschillende uitdagingen gebruiken.

Maar het allerbelangrijkste is: Veel plezier !!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten